Home » Bestuur

Bestuur

Het bestuur van SPSN-O (2018)

  D.V. Poliakova

Bestuurslid tevens voorzitter.

Mevrouw D.V. Poliakova is afgestudeerd arts, gehuwd en heeft twee kinderen. Zij werkt in meerdere ziekenhuizen in Oekraïne waar zij zich als vrijwilligster inzet voor o.a. de medische hulp aan slachtoffers uit het oosten van Oekraïne. Specialisatie : verslavingszorg en psychiatrie.

E: secretariaat@platform-oekraine.nl

IMG_7411 part
Bob Wouda

Bob Wouda

Bestuurslid tevens secretariaat-penningmeester
Hoofd Humanitaire Zaken – PR en Website beheer

Gehuwd met zijn Oekraïense vrouw.  Met haar en hun twee kinderen vormt hij een hechte familie.
Woont deels in Kiev, deels in Nederland.
Werkt al jaren op humanitair gebied, zowel in Nederland als ook in Oekraïne.
Zijn werkgebied in Oekraïne was voorheen de regio Lugansk maar na het oorlog geweld aldaar nu de regio’s Mikolaev (kinder- en noodhospitaal), Odessa, Charkiv en Ivano-Frankivsk (Refugee camp for Eastern Ukraine www.teenagerfund.org.ua ).
Bob heeft Oekraïne leren kennen als een land in ontwikkeling, maar waar humanitaire hulp nog steeds dringend noodzakelijk is. Samen met zijn echtgenote zet hij zich in voor mensen in Oekraïne die zowel hulp op medisch vlak als ook ondersteuning met hulpgoederen dringend nodig hebben.
E: bob.wouda@platform-oekraine.nl
secretaris@platform-oekraine.nl
E: secretariaat@platform-oekraine.nl

Rick Westphal
Bestuurslid.

Rick Westphal

Rick Westphal (1961) is gescheiden en heeft 2 dochters van 25 en 26 jaar. Woonachtig in Rotterdam.
Hij heeft een achtergrond als IT consultant.
In zijn vrije tijd mag hij graag para-gliden als het weer het toelaat.
Ook wanneer er ruimte is in de agenda helpt hij bij het laden van vrachtwagens bij de Stichting Spoetnik.
Daarnaast is Rick ook ieder jaar actief in Amsterdam bij het KinderBeestFeest in Artis. Het KinderBeestFeest is een besloten onbezorgd feest voor chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen met hun gezin.

Rick is ongeveer 14 jaar geleden voor het eerst in Oekraïne geweest. Sindsdien is hij al vaak in diverse steden en dorpen geweest. Het land maar vooral de bevolking heeft een diepe indruk op hem gemaakt en hierdoor heeft hij zijn hart verloren aan dit mooie land, is zijn passie ontstaan en heeft hij een diep respect voor de mensen van Oekraïne. Door de Maidan is de passie en het respect alleen maar versterkt en is het zijn doel om mee te helpen aan het verbeteren van de leefomstandigheden voor de mensen van Oekraïne en het bestrijden van nep nieuws en misvattingen.

Contact : via het secretariaat.

Raad van advies

Per 01 juli 2017 (conform de statuten) is een Raad van Advies is ingesteld. Informatie hierover : bob.wouda@platform-oekraine.nl

Arnaud Insinger

adviseur en zit per 01 juli 2017 in de Raad van Advies.

foto met hoed  Arnaud Insinger

Arnaud Insinger (1958) heeft een achtergrond in ICT consultancy en wat langer geleden als zelfstandige in publishing technology.
In zijn vrije tijd schaakt en zeilt hij graag.
Als adviseur van de Stichting Platform Samenwerking Nederland-Oekraïne hoopt hij op termijn bij te dragen aan de stroomlijning van de doelstellingen.
Contact via het secretariaat :
E : secretaris@platform-oekraine.nl

Hoofdredacteur Oekraïne Magazine:

Dhr. A. Merks heeft a.i. de functie van hoofdredacteur Oekraïne Magazine per 01 januari 2018.

   Ad Merks

Ad Merks heeft het stokje van hoofdredacteur tijdelijk overgenomen totdat er een nieuwe hoofdredacteur gevonden is. Belangstellenden zijn van harte welkom te reageren naar het bestuur, het liefst via secretariaat@platform-oekraine.nl . Ad is zelf regelmatig in Oekraïne en dan met name in Kyiv voor projecten op het gebied van Agri & Food. Ook bezoekt hij frequent de Oekraïense bijeenkomsten en feesten in Nederland en België.