Ons team

Bob Wouda

Bestuurslid tevens voorzitter. Hoofd Humanitaire Zaken – PR en Website beheer

Woont deels in Oekraïne, deels in Nederland.
Werkt al jaren op humanitair gebied, zowel in Nederland als ook in Oekraïne.
Zijn werkgebied in Oekraïne was voorheen de regio Lugansk maar na het oorlog geweld aldaar nu diverse andere regio's in Oekraïne.

Bob heeft Oekraïne leren kennen als een land in ontwikkeling, maar waar humanitaire hulp nog steeds dringend noodzakelijk is. Samen met meerdere medewerkers in Oekraïne zet hij zich in voor mensen in dit land die zowel hulp op medisch vlak als ook ondersteuning met hulpgoederen dringend nodig hebben. 

E-mail: bob.wouda@platform-oekraine.nl
Tel.: +31 6 30727117

Izana

Bestuurslid en eerste secretaris

Mijn naam is Izana en ik ben 33 jaar.

Ik woon in Nederland maar oorspronkelijk kom ik uit Zaporizhia in Oekraïne.
Hoewel ik al 16 jaar niet meer daar ben geweest: het is en blijft mijn "Thuis" !
Ik wil er alles aan doen om mijn "thuis" te helpen herbouwen en sterker, beter en mooier dan ooit te maken. Dit is ook de reden dat ik mij inzet voor SPSN-O.

Mijn achtergrond is breed en lang; uiteindelijk ben ik het meest thuis in "wetenschap" met de nadruk op neurowetenschap en humanitair. Ik heb de benodigde inzichten in menselijke psyché en brein en wil deze kennis gebruiken om het leven van velen gemakkelijker te helpen maken.

Dit kan ik ook als bestuurslid van SPSN-O.
Kortom: Oekraïne kan op mij rekenen en ik zal nooit mijn volk in de steek laten!
Samen zijn wij sterk en ik heb dit altijd zo gevoeld, gedaan en zal het zo altijd blijven doen.

Tanya

Penningmeester

Mijn naam is Tanya en ik ben 33 jaar.

Ik woon in Kyiv, ik werk in een autozaak met onderdelen voor auto's en doe daar de administratie. Ik heb een administratieve opleiding en wil mijn kennis en ervaring heel graag ten dienste stellen aan de stichting platform. Mijn hobby's zijn koken, vooral Oekraïense gerechten en uiteraard is mijn Yorkshire terriër mijn schatje. Ik ben ongehuwd en geboren in een buitenwijk van Kyiv.

Juist omdat in Oekraïne het betaalmiddel (Hgrivnas) anders is dan in overige Europese landen, ook niet buiten het land Oekraïne als betaalmiddel wordt geaccepteerd en ik gewend ben om ook internationaal met financiën om te gaan, zal ik er alles aan doen om ook deze stichting financieel gezond te houden.

Ann de Pooter

Humanitair medewerkster

Mijn echte naam is Ann de Pooter, echter mijn naam die ik gebruik is "Angel".

Ik ben 39 jaar, gehuwd en we hebben onze dierbare dochter Shakira van 3 jaar. We wonen in België en niet zo ver van de grens met Nederland.

Ik heb een enorme passie voor dieren in het algemeen en ik heb zelf ook altijd dieren gehad zoals honden, katten en zelfs paarden. Daardoor ben ik ook vrijwilliger geworden bij andere Stichtingen met betrekking tot honden en katten die in het buitenland zijn, een nieuw goed thuis zoeken en waardoor mijn passie voor dieren alleen maar groter is geworden. Ik ben een echte dierenvriend!

Uiteraard ben ook ik enorm geraakt door alles wat er nu in Oekraïne gebeurd. Geraakt door het leed van de mensen maar ook van de dieren en zowel mens als dier vaak alleen blijven met "niets" meer. Geen Huis, geen eten en geen verzorging van de dieren die, ook geraakt door de verwoesting in deze oorlog, op straat zwerven. Ik wilde iets doen om te helpen, met name de dieren en zodoende ben ik in contact gekomen met deze Stichting SPSN-O, met Bob Wouda en ook met Angela Stoop die als para veterinair al eerder in Oekraïne veel dieren heeft geholpen en nu weer met een eigen auto (waaraan ook mijn bijdrage voor het verkrijgen is geweest) opnieuw op weg is naar het rampgebied in Kherson. Ik heb mij aangemeld als humanitair medewerkster en een speciale plaats gekregen binnen SPSN-O. Dankbaar dat ik (daar waar mogelijk) kan helpen.

ik ben bereikbaar via het secretariaat van de stichting: secretariaat@platform-oekraine.nl


Arnaud Insinger

Adviseur SPSN-O

Arnaud Insinger (1958) heeft een achtergrond in ICT consultancy en wat langer geleden als zelfstandige in publishing technology.
In zijn vrije tijd schaakt en zeilt hij graag.
Als adviseur van de Stichting Platform Samenwerking Nederland-Oekraïne hoopt hij op termijn bij te dragen aan de stroomlijning van de doelstellingen.
Contact via bob.wouda@platform-oekraine.nl